De Beste Manier Om Online Te Slagen Is Door Te Falen

De Beste Manier Om Online Te Slagen Is Door Te Falen

Ik ben trots om te zeggen dat ik gefaald heb.

Wacht… Wat zeg je?! “Maar je verdient meer dan € 20.000 per maand, je hebt een toonaangevende website in een gespecialiseerde niche, je werkt maximaal 10 uur per week en je verdient geld terwijl je slaapt! Wat bedoel je dat je gefaald hebt ?! ”

Laat me het uitleggen. Op school worden we gehersenspoeld om te denken dat falen slecht is. Dit is de reden waarom we zo hard en zo bezorgd over onze cijfers hebben gestudeerd. Als je op school een 4 krijgt, heb je gefaald. Je moet dat onderwerp opnieuw doen. Om te slagen, heb je niet de optie om te falen. Zoveel als ik het schoolsysteem respecteer en alles wat het me heeft geleerd – het enige dat ik kan zeggen over online zaken doen, is dat falen geen slechte zaak is.

Falen Leert Ons Lessen

Wanneer we falen in iets, wat het dan ook is, leert het leven ons een les. Wat is het verschil tussen degenen die succesvol zijn in het leven en degenen die dat niet zijn? De succesvolle mensen leren van hun mislukkingen en volgen die lessen, terwijl de verliezers exact hetzelfde doen, of helemaal niets. Dit kan te maken hebben met alles wat je in je leven doet.

In de online bedrijfswereld is het precies hetzelfde. Degenen die online slagen zullen dingen doen met behulp van wat ze hebben geleerd in al hun eerdere mislukkingen. De kunst is om iets uit te proberen, en als het niet werkt, begrijp dan waarom en doe het dan opnieuw met die informatie in gedachten om het voor je te laten werken.

Het mooie van online zakendoen is dat het relatief goedkoop is om te falen. Daarom is het slim om dit in ons voordeel te gebruiken en wees er niet bang voor. De beloningen wegen veel zwaarder dan de risico’s van mislukken. Ik zou een aantal keren falen als het betekende dat ik uiteindelijk zou eindigen met een succesvolle online onderneming – en dat is precies wat er gebeurde.

Projecten Die Ik Heb Uitgevoerd Die Zijn Mislukt

Ik ben er trots op dat ik je projecten laat zien die ik in het verleden heb gedaan die gefaald hebben, en leg een beetje uit wat ik van elk heb geleerd. Zoals je kunt zien, ben ik bij veel projecten betrokken geweest, maar als het niet was wat ik van al deze mislukkingen had geleerd, zou ik niet zijn waar ik nu ben.

Mijn spullen op Marktplaats verkopen

Toen ik op de middelbare school zat, wilde ik een baan waar ik meer geld verdiende, maar mijn ouders zeiden dat ik me moest concentreren op school. Ik besloot om een hoop dingen op Marktplaats te verkopen, waaronder enkele Pokémon kaarten, mijn Magic the Gathering-dek, kleding en wat sportuitrusting. Ik denk dat ik ongeveer € 100 verdiende, wat me verdrietig maakte omdat ik weet dat veel van de dingen die ik verkocht veel meer waard was dan dat. Poging mislukt.

Wat heb ik hier geleerd?

Ik heb geleerd hoe Marktplaats werkte en ik vond het systeem leuk, ik had gewoon iets anders nodig om te verkopen. Mijn eigen spullen verkopen was in het begin leuk, maar ik had geen spullen meer om te veilen. Plus, ik verkocht een aantal dingen waarvan ik wou dat ik die niet had verkocht. Ik wilde echt mijn Magic the Gathering-kaarten terug. Het was een landvernietigingsdek dat niemand kon verslaan. Ja, ik was een nerd.

Tickets op Marktplaats verkopen

In plaats van mijn eigen dingen te verkopen, begon ik te onderzoeken hoe ik andere dingen die ik eerst zou kopen, zou verkopen en vervolgens tegen een hogere prijs zou verkopen. Ik keek naar het kopen van dingen in de groothandel, het kopen van artikelen die kapot waren gemaakt voor reparatie en het laten vallen van de verzending, maar op dat moment leek niets haalbaar. Toen, in mijn eerste schooljaar, betaalde ik € 250 voor twee € 35 Coldplay-kaarten omdat het concert uitverkocht was. Ik wist wat ik kon doen, dus ik probeerde het.

De volgende week kocht ik twee kaartjes van de ticketmaster voor een Jack Johnson-concert dat ongeveer een maand later was. Ik betaalde in totaal € 40 voor beide kaartjes. Het concert was uitverkocht en ik verkocht ze op Marktplaats vlak voor de concertdatum voor € 150. Ka-Ching!

De week daarna kocht ik 10 kaartjes voor verschillende concerten, in totaal ongeveer € 250. Het ging deze keer niet zo goed. Sommige van de concerten waren niet uitverkocht, dus ik kon niet meer krijgen dan de nominale waarde daarvan. Uiteindelijk verdiende ik slechts € 50 voor 1 maand werk en 5 reizen naar het postkantoor. Poging mislukt.

Wat heb ik hier geleerd?

Hoewel ik in het begin succesvol was, liet een andere poging mij zien dat het geen geweldig idee was, omdat ik veel geld moest uitgeven en gewoon moest wachten in de hoop dat een concert uitverkocht zou zijn. Bovendien was ik het beu dingen te verkopen op Marktplaats en altijd naar het postkantoor moest gaan. Als ik iets online wilde verkopen, wilde ik het allemaal automatisch laten gebeuren.

Mijn eerste poging om te bloggen voor geld

Toen ik studeerde, vond ik het erg leuk om op een persoonlijk blog van mij te schrijven op het Xanga-blogplatform. Ik schreef elke dag over wat ik deed, wat ik at, met wie ik rondhing, enz. We hadden zelfs de mogelijkheid om foto’s in te voegen in onze ‘dagboek posts’, wat een ‘geavanceerde techniek’ was op de dag dat het bloggen begon.

Snel vooruitspoelend naar het leven na de universiteit, was ik gemotiveerd om iets te doen naast mijn 9 tot 5 baan die wat inkomsten kon opleveren. Ik kwam er al snel achter dat mensen fatsoenlijk geld verdienden met bloggen, niet door over zichzelf te schrijven, maar door informatie te verstrekken en ook vermakelijk te zijn. Dus ik gaf dit ook een kans.

Mijn eerste poging was een blog waarvan ik dacht dat mijn vriendin (nu verloofde) en ik samen konden doen. Het zou een blog zijn met twee blogposts, zij aan zij op de homepage, een door mij en een door haar. De inhoud zou zich richten op een “onderwerp van de dag” en mensen zouden zowel een mannelijke als vrouwelijke kijk krijgen op verschillende onderwerpen.

Ik denk dat we in totaal twee inzendingen hebben voorbereid, maar het was moeilijk om met nieuw materiaal te komen zonder in kleine argumenten over dingen te komen. Dus, omwille van onze geestelijke gezondheid, hebben we het idee uit het raam gegooid voordat we iets publiceerden. Poging mislukt.

Wat heb ik hier geleerd?

Het werken met iemand met wie je heel close bent, kan moeilijk zijn – vooral als het je wederhelft is. Mensen werken op verschillende manieren en hebben verschillende ideeën, dus wat betreft bloggen, dacht ik dat het beter zou zijn om in plaats daarvan zelf te bloggen.

Mijn tweede poging om te bloggen voor geld

Voordat ik verloofd raakte, had ik een idee om een blog te maken over het perspectief van een man die verloofd is en nuttige tips en bronnen te bieden. De website was helemaal opgezet en ik schreef misschien een stuk of 10 blogberichten voordat ik mijn interesse verloor en het moeilijk vond om goed materiaal te vinden om over te schrijven. Poging mislukt.

Wat heb ik hier geleerd?

Op deze blog probeerde ik een alias te gebruiken omdat ik ervoor wilde zorgen dat mijn wederhelft niet precies wist hoe en wanneer ik haar zou vragen om met me te trouwen. Ik heb geleerd dat als je online iemand probeert te zijn die je niet echt bent, je nergens komt. Een ander ding dat ik heb geleerd, was dat het moeilijk is om te schrijven over iets waar je niet zoveel over weet, wat me naar mijn volgende project leidde…

Mijn derde poging om te bloggen voor geld

Mijn volgende project was een blog over het verbeteren van het geheugen en het verbeteren van de hersencapaciteit. Ik had wat zoekwoordonderzoek gedaan en vond dat er goed verkeer was op zoek naar tips en trucs om het geheugen te verbeteren en sneller te leren. Dus had ik wederom een website gemaakt. Ik gebruikte het Thesis-thema omdat ik het veel sneller kon opzetten.

Ik hoorde over iemand met 20 verschillende blogs, maar gebruikte ingehuurde hulp om inhoud voor elk van hen te schrijven. Ik besloot om een functiebeschrijving op Elance (nu Upwork) te plaatsen zodat iemand alle inhoud voor mij kon schrijven over het verbeteren van geheugen en studiekunst. Ik vroeg om 50 artikelen, elk met een lengte van 500-1000 woorden. Biedingen kwamen tussen de 400 en 2000 dollar. Ik trok bijna de trekker over, maar werd toen bang en liet het project gewoon sterven. Poging mislukt.

Wat heb ik hier geleerd?

Hier leerde ik dat ik echt geld probeerde te verdienen op een gebied waar ik geen passie voor had. Zonder de passie en drive is het erg moeilijk om een blog bij te houden. Zelfs als ik iemand had gekregen om alle blogposts voor mij te schrijven, was dit niet mijn inhoud en zou ik waarschijnlijk de motivatie missen om op reacties te reageren en de website nieuw te houden. Ook, door niet de trekker over te halen, gaf ik het nooit een kans om te slagen.

Conclusie

Terugkijkend waren mijn mislukkingen online een deel van mijn pad naar succes. Het is een beetje zoals relaties uit het verleden en hoe ze je leren over wie precies de juiste persoon voor jou is. Zonder al deze mislukkingen zou ik niet zijn waar ik nu ben. Dus, als je denkt om iets groters online te doen, waar ben je dan bang voor? Mislukking?

Hoewel we altijd moeten streven om niet te falen, beschouw het als een verhulde zegen wanneer we dat doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *