De do’s van Affiliate Marketing

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Toen ik een aantal jaar geleden begon met affiliate marketing maakte ik veel fouten. Die fouten hebben er voor gezorgd dat ik ben waar ik nu ben; niet meer hoeven te werken en financieel afhankelijk kunnen zijn van affiliate marketing. Door eindeloos te proberen (en op je bek te gaan) weet ik vooral wel en niet moet doen. Ik deel je graag mijn ervaringen

Blijf bij je niche

Een veelgemaakte fout die affiliate marketeers maken, is proberen te veel producten of services te promoten. Dit als poging om meer geld te verdienen, ongeacht of ze het eerder hebben gebruikt of niet. Dit kan werken op het moment dat je al best veel volgers hebt, maar als je net begint, is het beter om je te concentreren op een paar producten die relevant zijn.

Start eens met één product en zorg dat je daar de specialist in gaat worden en ook je content om heen gaat bouwen. Op het moment dat het product succesvol is kun je overlappende producten gaan promoten. Het mooie hiervan is dat je eenvoudig een upsell kunt doen bij bestaande klanten.

Maak boeiende inhoud

Dit lijkt een open deur, maar oh zo moeilijk. Los van dat je content relevant moet zijn, moet het absoluut boeiend zijn. En dit kost tijd.. Ten eerste moet de inhoud goed zijn. Zorg ervoor dat je echt wat te vertellen hebt (en niet het zoveelste blog artikel hoe je moet afvallen). Neem er absoluut de tijd voor om bijvoorbeeld je nieuwe blog artikel samen te stellen. Doe goede research. Daarnaast, wees authentiek, wees jezelf. Lezers hebben het snel door als je een rol speelt. En elk platform heeft ook z’n eigen publiek. Een Facebook artikel kan door hele andere type doelgroep gelezen worden dan bijv. een Linked bericht.

Los van de inhoud moet je ook goed nadenken over het gebruik van afbeeldingen en video’s. Absolute tips als het op afbeeldingen gaat is de site Unsplash. Unsplash heeft een onuitputtelijke collectie van gratis afbeeldingen die je mag gebruiken in je eigen artikelen of website.

Plaats links op juiste locaties

Ik ben soms verbaasd hoe vaak ik een blog bericht of e-mail heb ontvangen met een prachtig product, maar niet genoeg links bevat naar het product of de website van het bedrijf. Natuurlijk, de naam van het merk wordt overal in de inhoud vermeld. Toch is die merknaam niet hyperlink met een affiliatielink; in plaats daarvan moet ik helemaal naar de onderkant van de pagina of e-mail scrollen om een ​​klikbare link te vinden.

Je moet absoluut je best doen doen om het je lezers gemakkelijk te maken om gemakkelijk naar de site van een merk te gaan via een affiliatielink. Hoe meer mensen op die link klikken, hoe beter voor iedereen, omdat 1) hoe meer mensen je doorverwijst naar een bedrijf, hoe meer commissies u kunt verdienen, en 2) degenen die je doorverwijst, in staat zullen zijn hun leven op een of andere manier te verbeteren dankzij het product dat je aanbeveelt.

P.s. Heb je onderstaande link gezien 😉

Wees geduldig

De verkoop zal niet van de ene dag op de andere binnenstromen. Het kan maanden duren van doorlopend testen en promoten om de vruchten van de aangesloten commissie te plukken. Zelfs het vinden van de meest effectieve plaatsen om uw affiliatielink te promoten kan tijd kosten, en veel testen.

Stel dat je besluit om je affiliatielink in uw e-mailhandtekening te testen. Na een paar e-mails leer je dat het niet de resultaten oplevert waarop je had gehoopt. Dit kan ertoe leiden dat je het verwijdert en je inspanningen richt op het promoten van de link in sociale berichten of op je blog.

Maar wat als je een week langer had gewacht en je eerste commissie kwam binnen? 😳 Daarom geef niet op als je de eerste weken geen resultaat hebt. Maar blijf doorzetten en als je succes hebt, zorg ervoor dat je dit succes optimaliseert!

Next Steps

Wil je meer gaan verdiepen in de wereld van Affiliate Marketing? Check eens de Slim Passief Inkomen ® cursus om een passief inkomen te creëeren.

Stay tuned voor de don’ts van Affiliate Marketing!

Leave a Replay

Ik vertel je hoe je duizenden euro’s per maand kunt verdienen met Affiliate Marketing zonder online kennis of technische expertise met de Slim Passief Inkomen® cursus 

Recente berichten