Passief inkomen door Affiliate Marketing

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hoe kun je een passief inkomen genereren met Affiliate Marketing? In deze stap voor stap handleiding leggen we je de basics uit.

Inhoudsopgave

Geld verdienen terwijl je slaapt. Dat is de ultieme droom, toch?

Voor 99% van de mensen is affiliate marketing dé manier om een passief inkomen te genereren.

Het idee erachter is dat je de producten van andere mensen promoot. Dit gaat vaak via een aangesloten netwerk (het affiliate marketing netwerk). Je ontvangt een commissie als mensen dankzij jouw marketing daadwerkelijk kopen.

Het is gebaseerd op het delen van inkomsten . Stel je hebt een webshop en je wilt meer verkopen. Dan kun je promotors een financiële stimulans bieden via een aangesloten programma. Maar stel, je hebt geen product en je wilt wel online geld verdienen? Dan kun je een product promoten waarvan je denkt dat het waarde heeft. Bij een verkoop van het product ontvang je commissie.

Laten we vandaag eens wat dieper ingaan op wat Affiliate Marketing is. En beter nog, waarom past Affiliate Marketing bij een passief inkomen?Definitie van Affiliate Marketing en Passief Inkomen

Affiliate marketing is het verdienen van een commissie door producten van andere mensen (of bedrijven) te promoten. 
Je vindt een product dat je leuk vindt, promoot het bij anderen en verdien een deel van de winst voor elke verkoop die je doet.

Partijen in Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing zijn er de volgende partijen:

  • De verkoper of adverteerder

Dit is de persoon of organisatie die het product verkoopt of maakt. Het kan een groot bedrijf zijn, zoals Bol.com, of een enkele persoon.

Van individuele ondernemers tot enorme Fortune 500-bedrijven, iedereen kan de verkoper zijn achter aan affiliate marketing progamma. Ze hoeven niet eens actief betrokken te zijn. Als ze maar een product hebben wat ze kunnen verkopen.

  • De affiliates of publisher / uitgever

De affiliate wordt ook soms de uitgever genoemd. Affiliates kunnen ook variëren van individuele personen tot hele bedrijven. 

Dit is waar de marketing gebeurt. Een affiliate promoot een of meerdere affiliate-producten. Vervolgens probeert de affiliate potentiële klanten aan te trekken De volgende stap is de koper te overtuigen van de waarde van het product.

  • De consument, of koper

De klant of consument laat het aangesloten systeem draaien. Zonder verkoop zijn er geen commissies

De koper klikt op de link op de website van de uitgever en wordt geleid naar de website van de verkopende partij. Wanneer er eens succesvolle verkoop is, ontvangt de uitgever commissie over de verkoop.

  • Het netwerk

Het netwerk dient als intermediar tussen de verkoper en de affiliate.

Affiliate netwerken zorgen voor de betaling en levering van de producten. Het netwerk levert tevens een database met producten. De marketeerkan kiezen welke producten hij wil promoten.

Bij consumentenproducten, zoals gereedschap, boeken, speelgoed en huishoudelijke artikelen, is Amazon het grootste affiliate netwerk . Met het affiliate programma van Amazon Associates kun je elk item promoten dat op hun platform wordt verkocht.

Iedereen kan zich aanmelden en vervolgens een aangepaste partnerlink naar Amazon-producten genereren. Als iemand via jouw link koopt, verdien je een kleine commissie. Dit is dus jouw passief inkomen.

Wat is passief inkomen?

Maar wat is nu een passief inkomen?

Passieve inkomsten zijn inkomsten verkregen uit een product of dienst waarbij een persoon niet actief betrokken is.

Als je je website of blog eenmaal hebt opgezet en mensen schaffen het product via jouw website aan, dan hoef je er actief niet veel aan te doen. Je hoeft het product bijvoorbeeld niet te maken of te verzenden.

Daarom past Affiliate Marketing zo goed bij het genereren van een passief inkomen!

Je weet nu de basis van Affiliate Marketing. Laten we eens kijken hoe je aan de slag kunt gaan met Affiliate Marketing.Mogelijkheden

Met de zojuist opgedane kennis heb je twee opties:

Je kunt verkoper worden en jouw product laten promoten. In ruil voor het geven van een commissie.

Of je kunt een online affiliate marketeer worden en geld verdienen (passief inkomen) door producten van andere te promoten.

In dit artikel beschrijf hoe je een online affiliate marketeer kunt worden.

4 stappen om een online affiliate marketeer te worden en een passief inkomen te genereren

Stap 1: Meld je aan bij een affiliate marketing netwerk

Hieronder tref je een overzicht van een aantal populaire affiliate marketing netwerken:

Naast een payment provider is Paypro een affiliate netwerk wat zich voornamelijk richt op digitale producten. Paypro is Nederlands bedrijf gevestigd in Groningen. Aangezien het digitale producten zijn liggen de marges/commissies vrij hoog. Als affiliate is het aanmelden vrij eenvoudig en kun je snel aan de slag.

Bij Tradetracker zijn diverse Nederlandse webshops aangesloten. Tradetracker biedt een uitgebreid portfolio met meer dan 1600 campagnes. Zowel grote als kleine merken zijn aangesloten bij Tradetracker. Ze bieden een uitgebreid kenniscentrum voor assistentie bij het opzetten van je account.

Jazeker, Bol.com heeft een affiliate programma! En alle artikelen (+ 16 miljoen) zijn beschikbaar in het programma. Er is een commissie en een bonus model, waarbij commissies kunnen oplopen tot 8%. Daarnaast krijg je nog een extra bonus bij een aantal orders. Bol.com is één van de meest populaire Affiliate Marketing netwerk in Nederland.

Hieronder tref je nog een overzicht aan van verschillende Affiliate Marketing netwerken in Nederland. Mijn advies is om goed (online) onderzoek te doen voordat je in zee gaat met een organisatie.

Passief inkomen via creditcard

Stap 2: Kies een niche product wat bij jou past

Op dit moment gebruik je al veel producten en je hebt ook al een voorkeur. Denk aan je scheermesjes waar je echt fan van bent en ieder moment aangrijpt om er over te vertellen. Of wat dacht je van een boek van je favoriete schrijver?

Waarom ‘praat’ je er niet online over? Er is een grote kans dat je producten onderdeel zijn van een affiliate marketing campagne. En het voordeel; je weet er al alles van en je bent er enthousiast over!

Dus het kan simpelweg het beoordelen zijn van een product op je blog of YouTube kanaal. En via een affiliate link kunnen mensen het product aanschaffen. Deze affiliate link is persoonlijk en gekoppeld aan jouw account.

Gebruik de bovenstaande affiliate marketing netwerken om te onderzoeken of er producten zijn die bij jou passen, waar je iets over kan vertellen.

Passief inkomen genereren via Paypro
Greep uit het aanbod van Paypro

Stap 3: Creëer een kanaal om het product te promoten

Ok, je hebt een product gevonden. Hoe en waar wil je het gaan promoten?

Hier zijn er een aantal gangbare opties, maar wees creatief:

  • Blog / Website

Maak een persoonlijk of professionele blog . Op deze blog plaats je regelmatig artikelen over met jouw affiliate product. Neem bijvoorbeeld keukenapparatuur. Maak een leuke blog over heerlijke Spaanse recepten. Op de blog plaats je regelmatig linkjes naar affiliate producten op bijvoorbeeld Bol.com

  • YouTube

Wist je dat YouTube de tweede grootste zoek machine is van de wereld? YouTube is dé plek waar mensen tegenwoordig naar toe gaan om alles te vinden over producten. Mensen worden steeds luier en kijken liever naar een video dan het lezen van een lang artikel 😉 . Tegenwoordig heb je met je Smartphone al een HD camera en studio in je hand, dus geen ervaring is geen excuus!

Passief inkomen genereren via Youtube
review van nieuwe smartphones op YouTube
  • Social: Facebook / Instagram

Ben je handig in ‘social’ en heb je een grote vriendenkring? Dan zijn kanalen als Facebook en Instagram de plek voor jou om je product te promoten. De interactie (likes en reacties) geeft ook een extra dimensie aan het promoten van je product. Je hebt direct interactie met je potentiële eindklanten.

  • Email marketing

E-mail is nog steeds een van de beste marketingkanalen, dus mis het niet. Met tools als Mailchimp kun je eenvoudig je e-mail lijsten beheren en updates versturen naar je potentiële klanten. Mailchimp is eenvoudig te integreren in allerlei verschillende websites. Zorg dat je regelmatig incheckt met je potentiële klanten om de relatie te behouden.


Stap 4: Onderhoud het kanaal (CONTENT, CONTENT, CONTENT)

Dit is waarschijnlijk de moeilijkste stap van allemaal. Het regelmatig plaatsten van content (artikelen, video’s, etc) op je kanaal. Door het regelmatig plaatsten van nieuwe content blijf je interessant voor je doelgroep. Denk maar eens na, waarom zou je een website bezoeken waarvan het laatste artikel van 6 maanden geleden is?

Commit jezelf dus om regelmatig nieuwe content te produceren. Niet heel onbelangrijk, zorg ervoor dat de content van goede kwaliteit is, neem dus de tijd om je artikel te schrijven of video te maken.

Maar wees ook vooral origineel en authentiek. Probeer je te onderscheiden van andere kanalen.

Maak voor jezelf een lijst met alle onderwerpen waar je bijvoorbeeld een artikel over kunt schrijven. Maak op basis hiervan elke twee weken een artikel of video.

Heb je geen tijd om een blog artikel te schrijven, vraag een gast blogger! Zo zorg je ervoor dat je content blijft produceren op je kanaal. Tevens help je de gast blogger met naamsbekendheid.

Afronding

Zo, nu weet je de basics van Affiliate Marketing. Het kan best veel informatie zijn, maar laat je niet ontmoedigen, je moet ergens beginnen. Adem in – Adem Uit 🙂

Om je stap voor stap te begeleiden met Affiliate Marketing hebben we een cursus ontwikkeld: De Slim Passief Inkomen® cursus. Start vandaag nog en begin met het bouwen van een passief inkomen 🙂

We posten hier regelmatig artikelen om je te helpen met je marketing van je website, Affiliate Marketing, SEO en meer. Laat gerust een berichtje achter!

Leave a Replay

Ik vertel je hoe je duizenden euro’s per maand kunt verdienen met Affiliate Marketing zonder online kennis of technische expertise met de Slim Passief Inkomen® cursus 

Recente berichten