Passief Inkomen Fout: Alles Weten EN Doen

Passief Inkomen Fout: Alles Weten EN Doen

Wanneer ik aan een project werk, heb ik altijd het gevoel dat ik volkomen betrokken moet zijn bij elke stap. Door dit te doen, weet ik zeker dat alles 100% correct gebeurt. Als er iets fout loopt, vind ik er een oplossing voor. Ik heb de volledige controle.

Dit gaat zelfs terug tot mijn middelbare school tijd, toen ik met twee klasgenoten een project moest maken. Het was voor het vak Engels en we moesten een gedicht in een media formaat maken en dit delen met de klas. We besloten dit met een videopresentatie te doen en ik was verantwoordelijk voor het maken van de video. Maar ik deed veel meer dan alleen de video.

Ik maakte muziek voor de video, ik was de stem, de editor en ook nog eens de presentator. Bijna alles was door mij gedaan omdat ik zeker wilde weten dat alles goed gebeurde. Was dat hard werken? Zeker! Was het handig? Absoluut niet! Ik had twee klasgenoten die wilden helpen, maar ik gaf ze niet eens de kans. Ons project kreeg een 10, maar als ik hierop terug kijk was ik niet slim.

Online Alles Weten en Doen

Toen ik mijn vorige blog begon, deed ik alles behalve het internet uitvinden. Ik kocht boeken over wat blogs zijn en hoe het als een CMS (content management system) gebruikt kon worden. Ik las over webhosting en blog platforms, zoals WordPress, het platform wat ik gebruik. Vervolgens vond ik een thema en gebruikte mijn nieuwe kennis om deze aan te passen, mijn eigen logo te maken en ik deed zelfs alle SEO (Search Engine Optimization), nadat ik ook dáár boeken over had gekocht. Daarnaast schreef ik ook alle content zelf.

Ik genoot ervan en vond het heel leuk, begrijp me niet verkeerd, daarnaast leerde ik ook behoorlijk veel, maar ik was dom bezig. Zoals je misschien weet hou ik van getallen, dus laten we wat getallen neerzetten om te laten zien hoe lang ik bezig was om elke taak te leren op mijn eigen blog:

Lezen over blogs, webhosting vinden en WordPress installeren: 25 uur
Een thema vinden en herdesignen (inclusief lezen): 10 uur
Logo’s en plaatjes maken: 5 uur
SEO werk (inclusief lezen): 15 uur
Promotie en marketing: 5 uur
Totaal: 60 uur

Dit is ongeveer hoeveel tijd ik erover heb gedaan om mijn blog op te zetten terwijl ik verder nog niks had gedaan. Ik had nog geen post gescheven en had naast mijn baan en vriendin al 60 uur gespendeerd.

Analyseren van de getallen

Tijd is geld. Simpel.

Als ik mijn uurloon van mijn baan zou gebruiken, ongeveer €30 euro per uur, is dat €1800 euro aan geld dat ik niet kreeg voor het aantal uur wat ik werkte. Natuurlijk was het resultaat van de uren dat ik werkte niet geld, maar mijn blog. Ik zou zeggen dat het ongeveer 6 maanden duurde voordat de blog zichzelf had terugbetaald.

Hoe ik mijn tijd beter had kunnen besteden

Als ik mezelf niet zou zijn, had ik kunnen weten dat ik heel veel tijd en geld had kunnen besparen door iemand anders al dit werk voor me te laten doen. Geloof me, het is echt het beste wat je kunt doen voor jezelf. Als voorbeeld kijken we nogmaals naar dit voorbeeld.

Als ik iemand €500 euro zou betalen om… Nee wacht! Dat is nogal veel voor alleen een blog opzetten. Om mijn punt nog duidelijker te maken zal ik ze nog meer betalen. Ik betaal €1000. Je zou denken dat ik mezelf zojuist €800 heb bespaard, maar het wordt nog meer.

Het zou een expert bijvoorbeeld maar enkele dagen duren om een blog op te zetten zoals ik het deed. Het was echt niks speciaals. De blog zou klaar zijn voor mijn posts en ik zou 60 uur hebben bespaard, plus het aantal dagen waar deze uren over waren bespreid, wat ongeveer een hele maand was.

Met die 60 uur zou ik tijd hebben voor andere dingen. Ik zou mijn e-book af kunnen maken en een maand eerder kunnen verkopen. Op het moment van schrijven krijg ik gemiddeld €7000 per maand, dus feitelijk heb ik dit verloren door al het werk zelf te doen. Als ik dit had geweten zou ik graag die €1000 spenderen aan iemand die mijn blog kon opzetten.

Maar hoe zorg je dat alles is zoals je wilt?

Dat hoeft en moet absoluut niet anders zijn. Je bent nog steeds de baas, alleen wat slimmer. Als je iemand inhuurt is het zijn/haar taak en verantwoordelijkheid om te doen wat jij wilt. Als een gedeelte van het design niet is zoals jij het wilt, hoef je enkel te vragen of ze dit willen wijzigen, in plaats van uren uit te zoeken hoe je dat zelf kunt doen. Het is voor ons niet nodig om uit te zoeken hoe je alles net wat verder aan kunt passen.

Onthoud: tijd is geld.

Conclusie

Je MOET NOOIT alles zelf (willen) doen. Ik heb dit op de harde manier geleerd en hoop dat jij van mijn fouten kunt leren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *