Verschillende Manieren Om Geld Te Verdienen Met Een Website

Verschillende Manieren Om Geld Te Verdienen Met Een Website

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met een website op het internet. Helaas geven veel mensen te snel op omdat ze in het begin eigenlijk géén geld verdienen. Mijn advies is om niet op te geven. Het kost veel tijd om een website te bouwen die geld oplevert. Maar met de juiste richting, planning en hard werk kan dit wel bereikt worden. Het ligt er helemaal aan hoe jij je blog monetiseert.

Een Aantal Manieren Om Geld Te Verdienen Op Een Rijtje

Om het voor jou makkelijker te maken heb ik een lijstje gemaakt van manieren hoe je geld kunt verdienen met je blog. Het lijkt op een fabeltje, maar geld verdienen met bloggen is mogelijk! Ik hoop dat deze lijst je helpt met het kiezen van de juiste strategie op je blog.

1. Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is een soort “performance-based marketing.” Jij als de blogger zijnde post in je bericht een link naar een product of service van een een ander bedrijf met een affiliate programma. Als jouw bezoekers op deze link klikken en het product of service kopen krijg jij een kleine commissie. Dit is een verdienmodel wat ik ook gebruik op deze blog.

Als je jezelf inschrijft bij een affiliate programma is het altijd goed om:

  • Alleen producten te promoten die te maken hebben met jouw niche.
  • Alleen producten te promoten die je zelf hebt gebruikt en aanraadt.

Hoe raak je betrokken in affiliate marketing? Je kunt beginen door je in te schrijven bij populaire programma’s zoals:

Maar je hoeft niet perse bij deze grote namen te blijven. Bedrijven kunnen namelijk ook hun eigen programma’s voor een enkel product of een groep van producten starten. Je kunt bijvoorbeeld een andere blogger tegenkomen die een affiliate programma heeft voor e-books en ecourses in jouw niche. Dit is een geweldige kans voor jou omdat het zeer relevant is voor jouw lezers.

Hoeveel kun je verdienen met affiliate links? Melissa Culbertson van Blog Clarity noemt twee voorbeelden van een ‘mommy blogger’ en een decoratieve blogger die $20.000 en $32.000 per jaar verdienen met een redelijk minimaal aantal bezoekers. Geld verdienen met bloggen is met affiliate marketing dus zeker mogelijk.

2. Google Adsense

Sommige mensen maken een blog wat enkel gemaakt is voor Google AdSense, wat het populairste netwerk ter wereld is voor advertenties. Simpel gezegd verdien je geld door het laten zien van advertenties op je website. Er zijn twee manieren om geld te verdienen met Google AdSense:

  1. Gebaseerd op impressies: Dit hangt af van het aantal page views. Je krijgt voor elke 1000 bezoekers een X aantal dollar.
  2. Gebaseerd op kliks: Onafhankelijk van het aantal page views. Wanneer iemand op een advertentie klikt krijg je een deel van de inkomsten.

AdSense werkt met gratis Blogger blogs en WordPress websites die je zelf host, maar hou in je gedachten dat het niet werkt met een gratis WordPress blog.

Hoeveel kun je verdienen met AdSense? Dat hangt af van het aantal bezoekers en hoeveel er op de advertenties willen klikken. Er zijn bloggers zoals Spencer Haws van Niche Pursuits die meer dan $10.000 per maand verdient, maar dit is vrij uitzonderlijk. Geld verdienen met bloggen is dus een mogelijkheid, maar reken niet op duizenden euros per maand.

3. Een cursus of service

Als je je bezoekers iets leert op je blog, kun je geld verdienen met je blog door dit om te zetten tot een online cursus. Een veel voorkomende manier om een online cursus te verkopen is met geautomatiseerde e-mails. Zo zullen er over een tijdspan van 8 weken een volledige cursus gegeven worden. Je kunt er ook voor kiezen om de volledige cursus als download aan te bieden, zodat de studenten deze cursus volledig op eigen tempo kunnen uitvoeren. Een aantal voorbeelden van online cursussen zijn:

Hoeveel kun je verdienen door cursus lidmaatschappen te verdienen? Dit ligt er wederom aan voor hoeveel je het verkoopt en hoeveel mensen het willen kopen. Gina Horkey van Horkey Handbookverdiende in haar eerste maand meer dan 1000 dollar met een freelance schrijven cursus.

Naast een cursus kun je er ook voor kiezen om een service aan te bieden. Veel bloggers zijn bijvoorbeeld ook freelance schrijvers. Zij krijgen dus betaald om om content te bloggen voor andere mensen. Andere veel voorkomende services zijn het spreken op grote events en persoonlijk coachen. Het ligt allemaal aan je niche. Je kunt veel specifieker worden. Een trouwerij blogger kan bijvoorbeeld trouwerij planner services aanbieden.

4. Consult

Consult is een andere populaire manier om geld te verdienen op je blog. Met deze services kun je een bepaalde fee ontvangen om feedback te geven aan je lezers.

Stel dat je een blog hebt over social media. Je zou €100,- per uur kunnen vragen voor een Skype sessie waar je de social media strategie van je klant bespreek. Naast deze Skype call kun je een volledig rapport sturen via e-mail hoe deze klant zijn/haar strategie kan verbeteren.

Laten we kijken naar een aantal voorbeelden. Jim Connolly van Jim’s Marketing Blog verkoopt sessies van twee uur voor $319 per sessie, waar hij marketing tactieken met je bespreekt. Sophie Lizard van Be a Freelance Blogger verkoopt een-op-een mentor sessies voor freelance bloggers in pakketten van $197 tot $687.

5. Betaalde reviews en/of banners

Als je een fatsoenlijk aantal bezoekers op je website hebt kun je benaderd worden door een bedrijf die jouw website wilt sponsoren. Er zijn gebruikelijk twee aanvragen die je kunt krijgen:

  1. Betaalde reviews of sponsor posts
  2. Banner advertenties

Betaalde reviews zorgen ervoor dat een bedrijf jou een product opstuurt en vraagt of je een review wilt schrijven over het product, maar het hoeft niet persé een positieve review te zijn. Soms vragen bedrijven om zelf een specifieke post te plaatsen in ruil voor een link terug. Het is etisch verantwoord om je lezers te laten weten dat een blogpost gesponsored is.

Banner advertenties is precies zoals het klinkt dat het is. Het zijn advertenties die je plaatst in de vorm van een banner. Vaak komt deze in je zijbalk. Het bedrijf dat deze sponsoring doet zal je vaak maandelijks betalen om de advertentie op je website te houden.

6. E-books

Het schrijven van e-books is een enorm populaire manier om een uniek product in jouw categorie te verkopen. Dit is voor vrijwel elke niche ook nog eens ideaal. Met zoveel mogelijkheden om zelf te publiceren is het zeer makkelijk om gelijk te beginnen met grote verkoop sites zoals Amazon of Bol.com. Je kunt dit natuurlijk ook op je eigen website doen.

Hoeveel geld kun je hier mee verdienen? Als je al wat volgers hebt kun je op een website prima een paar duizend euro per maand verdienen. Maar het kan nog gekker, als je een bestseller bent op bijvoorbeeld Amazon. Zo heeft Darren Rowse van ProBlogger laten zien dat hij in de eerste week na het lanceren van zijn e-book $72.000 verdiende.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *