Vind Je Perfecte Niche In 7 Simpele Stappen – Stap 5

Het vinden van een nichemarkt is een van de cruciale eerste stappen naar succes op het gebied van internetmarketing. Zonder een niche heb je niets.

De kans is groot dat als je dit leest, je helemaal nieuw bent in internetmarketing en niet weet waar je moet beginnen. Of dat je moeite hebt om je favoriete plek te vinden en hebt hulp nodig. Het vinden van een niche is eigenlijk veel gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft alleen maar wat advies te geven over hoe je een oplossing kunt vinden die zowel ‘perfect’ voor jou is als winstgevend.

Nu wil ik er graag op wijzen dat er geen echt perfecte niche is en als er iets was dat ik waarschijnlijk niet zou delen. ?

Maar vind je JOUW perfecte niche, d.w.z. waar je graag aan werkt en waar je geld mee kunt verdienen, is dat wat deze serie blogposts je zal helpen doen… Jouw perfecte niche vinden in 7 eenvoudige stappen.

Stap 5: Evalueren Van Winstgevendheid Voor Jouw Niche

Dus op dit punt hebben we een selectie van niche-ideeën en we weten dat ze potentieel hebben. Nu moeten we ze evalueren om te zien of het perfecte, winstgevende niches voor jou zijn.

Controleer het Google zoekvolume

Met behulp van KWFinder zie je hoeveel mensen elke maand naar jouw niche-idee zoeken. Op dit moment zoek je niet naar zoekwoorden met een lage concurrentie, maar gewoon hoeveel mensen elke maand naar jouw kernniche-zoekwoord zoeken. Persoonlijk zou ik graag MINST 10.000 lokale (ik kies graag VS) EXACT MATCH-zoekopdrachten per maand voor het hoofdzoekwoord willen zien, aangezien dit een enorme markt met veel potentieel laat zien en deze in mijn ervaring gemakkelijker om geld te verdienen zijn.

TIP: Wanneer je KWFinder gebruikt voor het zoeken naar jouw niche zoekwoorden, zie je gelijk zoekwoorden die verwant zijn aan jouw hoofdzoekwoord. Onder aan de zoekresultaten zie je verwante zoekwoorden.

Hoe groter de markten, hoe meer potentiële subniches, producten, klanten enz. Er zullen zijn.

Dit is het stapsgewijze proces

Vroeger konden we gratis gebruik maken van de Google Keyword Planner. Dit kan tegenwoordig niet meer omdat je persé moet adverteren via Google om deze te gebruiken. Om deze reden gebruik ik KWFinder. Je kunt de gratis variant gebruiken, maar deze geeft je slechts toegang tot maximaal 5 zoekopdrachten per 24 uur. Dat is niet handig als je op zoek bent naar zoekwoorden en je steeds moet wachten. Daarom raad ik het aan om een Basic abonnement te nemen. Als je dit voor een jaar doet betaal je €25,90 per maand. Als je slechts één maand afneemt kost dit je €44,90.

KWFinder: de beste tool voor onderzoek naar zoekwoorden

Ik kies altijd de VS omdat het de grootste Engelstalige markt is en het waar grootste deel van de uitgaven op het internet gebeurt. Maar zoeken naar ‘Alle locaties’ of Nederland werkt ook goed. Denk eraan, we willen alleen een idee als dit iets populairs is of niet, dus raak niet te verstrikt in wat je kiest.

Klik vervolgens op ‘Find keywords’ en je komt op een pagina waar je informatie over jouw zoekwoord ziet en een lijst met gerelateerde zoekwoorden. De tool toont het aantal zoekende mensen in Google USA (of welke regio je ook kiest), voor jouw niche-idee / zoekwoord per maand. Zoals je kunt zien wordt er bijna 61.000 keer per maand gezocht naar ‘survival’ in de Verenigde Staten.

Resultaat na zoeken op survival in KWFinder

Noteer de volumes die je krijgt voor je niche-ideeën in een Kladblok of Word-document voor later.

En dit is belangrijk…

Voor kernniche-ideeën / zoekwoorden, zoals ‘Survivalist’ of ‘Beekeeping’ of ‘Yoga’, wil je bijvoorbeeld zoekopdrachten van ten minste 10.000 per maand bekijken. Dit zijn algemene voorwaarden en je verwacht grote aantallen mensen die zoeken. Onthoud nu dat je NIET probeert uit te vinden hoe competitief de niche is. Ook doe je nog geen analyse van het sleutelwoordonderzoek.

Je komt er eenvoudig achter of er een grote vraag is naar jouw niche en voor de algemene voorwaarden zoals deze WIL je grote eisen, anders zul je in kleine niches rondgaan die niet zoveel geld uitgeven. Dus op dit moment geldt nog hoe groter hoe beter.

Controleer Google Trends

Een snelle controle van Google Trends om zeker te zijn dat het geen uitstervende trend is, is een goed idee. Het is beter om te focussen op groenblijvende niches dan trends die komen en gaan. Voer je zoekwoord of niche-idee in de zoekbalk in bij Google Trends. Je zoekt naar niches die groeien of stabiel zijn en niet afnemen in populariteit.

En niet naar niches die een tijdelijke hype hebben of aan het afnemen zijn.

Ondanks dit, is het wel goed om de volgende gedachte vast te houden:

Wanneer iets niet zo populair is als voorheen, betekent dit niet dat het niet winstgevend kan zijn.

Sommige dingen hebben enorme pieken van interesse omdat ze overal in de media zijn of viraal gaan. Andere krijgen spikes op bepaalde tijden van jaren omdat het seizoensgebonden is. Dan valt de interesse weg. Het betekent niet dat ze niet winstgevend zijn, maar het is de moeite waard om te overwegen WAAROM de trend naar beneden gaat of verrijkt voordat je probeert geld te verdienen uit de niche.

Noteer wat je in je Word-document of Kladblok hebt gevonden. Als je Word gebruikt, kun je ook een screenshot maken voor een gemakkelijke naslag.

Zijn Er Producten Voor Verkoop?

De beste niches zijn die met zowel fysieke als digitale producten in de verkoop. Hoewel veel niches alleen het een of het ander zullen zijn en dat is geen probleem zolang er een goede selectie van producten is en er een vraag naar is. Neem bijvoorbeeld internetmarketing, het is een van de meest winstgevende beschikbare niches, maar bestaat alleen uit digitale productverkopen.

Amazon controleren op winstgevende niches

Met Amazon kan je het aantal beoordelingen zien dat een product heeft, wat een teken van winstgevendheid is. Voer eenvoudig je niche- of productideeën in de zoekbalk van Amazon in.

In Amazon zoeken op Electric Shavers

Als je veel producten met honderden en duizenden recensies ziet, is dit een goed teken.

Amazon Product Recensies zijn zeer belangrijk bij het zoeken op Amazon.

Er wordt geschat dat voor elke 1 beoordeling ergens tussen de 10 tot 1000 mensen het product daadwerkelijk hebben gekocht, omdat niet iedereen beoordelingen achterlaat. Dus zoek naar verschillende producten met veel recensies (bij voorkeur veel met 100+) en het is een teken van een gezonde markt waar mensen kopen.

Vergeet niet:

Noteer snel het gemiddelde aantal klantenrecensies dat de producten op de voorpagina hebben. Het hoeft niet exact te zijn of juist te zijn, het is alleen voor referentie later, zodat je deze taak niet opnieuw hoeft uit te voeren. Noteer ook het aantal zoekresultaten voor jouw niche voor wat we later gaan doen.

Ideale markten zijn markten waar er niet één enkel product te verkopen is, maar waar je keer op keer verschillende producten aan je bezoekers kan verkopen. Dus zoek naar gerelateerde producten op Amazon die je misschien ook kunt verkopen. Noteer alle ideeën die je bedenkt, zodat je ze later niet vergeet.

Let er snel op welke productsoorten het beste lijken te verkopen, op basis van het aantal beoordelingen. Het is handig om te weten wanneer je ze later promoot. Controleer dan ook snel dit volgende netwerk…

Winstgevendheid Controleren Op Clickbank

Als jouw niche draait om digitale producten, kijk dan op Clickbank.com, want het is de grootste retailer van digitale producten op het internet. Je kunt hun affilaite marktplaats bekijken en zoeken hoeveel producten overeenkomen met jouw niche-idee. Voer vervolgens je niche-idee of zoekwoord in en zoek…

Clickbank zoekresultaten leveren veel producten op voor verschillende niches

De bovenstaande schermafbeelding toont 282 resultaten voor de Survival-niche. Noteer het nummer dat jij krijgt, voor toekomstig gebruik, in Word of op je notitieblok en welk TYPE producten mensen kopen… Zijn het ebooks / infoproducts, video, software, tools, lidmaatschap. Dit is handig om het later te weten en je tijd te besparen.

Zelfs 3 of 4 producten zien is genoeg om te weten dat er wat vraag is, omdat mensen geen producten zouden maken als ze ze niet zouden kunnen verkopen. Een andere manier om zeker te weten, is om jouw zoekresultaten te sorteren op “Gravity”…

Het Gravity-nummer is een uniek algoritme van Clickbank dat rekening houdt met het aantal unieke filialen die in de afgelopen zeven dagen ten minste één kopie van dat product hebben verkocht.
Dus hoe hoger de Gravity van een product, hoe meer partners het promoten en verkopen.

Dat betekent maar één ding, toch? Het is populair en waarschijnlijk winstgevend. Het zien van veel producten in je niche met hoge Gravity-scores is een goed teken omdat affiliates, net als jou, geld verdienen. Noteer of er veel producten met hoge zwaartekracht in je Word-document of Kladblok zitten.

Eigen Fantasie

Er zijn naast deze vier mogelijkheden nog veel meer websites waar je kunt kijken of jouw gekozen niche winstgevend kan zijn. Als je een Nederlandse website hebt is het bijvoorbeeld slim om op PayPro te kijken. Dit is een soort CliickBank, maar dan Nederlands, met Nederlandse producten.

Andere netwerken die ik nu bedenk zijn bijvoorbeeld OfferVault.comShareASale.com en CJ.com.

Google naar eigen mogelijkheden

Je kunt ook Google gebruiken om andere producten te vinden die je misschien niet hebt gevonden op een van deze netwerken. Het niche-onderwerp googelen en websites in de ranglijst bekijken om te zien wat ze verkopen. Als je gaat zoeken naar “niche + affiliate programma” (verander ‘niche’ naar jouw niche naar keuze) kan sommige producten geven die niet op een van de grote marktplaatsen voorkomen.

 

Dus Zijn er Producten te Koop?

Als je hebt gezien dat er producten te koop zijn, vooral over meerdere netwerken, en ze tekenen van goed verkopen vertonen heb je waarschijnlijk een winstgevende niche gevonden. Er moet zeker geld in worden gemaakt.

Maar hier is de kicker:

Je moet weten dat JIJ er persoonlijk geld kunt verdienen. Er is namelijk een verschil. En dat is waar het volgende punt over gaat, dus blijf lezen…

Als je weinig signalen van producten op de netwerken hebt gevonden, of niet veel beoordelingen of tekenen van affiliates die geld verdienen, dan heeft de niche minder potentieel. Maar het betekent nog niet dat het nog niet winstgevend is. Dus ik raad aan om een stap verder te gaan en ook het volgende te doen.

Zoek Andere Blogs & Websites

Als er veel autoriteitssites en blogs in jouw niche-onderwerp staan, is het een goed teken dat er klanten online zijn en plaatsen om ze te vinden. Je wilt gemakkelijk hubs kunnen vinden waar mensen elkaar ontmoeten, zodat je kunt netwerken met de eigenaren en verkeer van die sites kunt genereren.

Ga naar Google, type jouw niche-ideeën in en druk op Enter, of gebruik een lijst met de beste blogs te vinden, gebruik termen als “Beste NICHE blogs” en je zult resultaten als deze vinden wanneer je “beste survivalist blog” typt…

Je kunt dan eenvoudig achterhalen wat sommige van de beste blogs over het onderwerp zeggen als je dat nog niet weet.

Bekijk nu het volgende:

 • Krijgen deze blogs veel reacties.
 • Krijgt ze veel sociale aandelen.
 • Hebben ze een grote sociale media volgen.
 • En wat verkopen ze op hun website en e-maillijst / hun methode om geld te verdienen?

Je kunt zien hoe interactief deze niche online is en of het gemakkelijk is om verbinding met ze te maken, want als je ze niet kunt vinden en je kunt niet met ze praten, zal het moeilijk zijn om aan hen te verkopen, toch? Plus door te onderzoeken wat zij verkopen en hoe zij geld verdienen, zal jou ook enkele ideeën opdoen en je zult zien hoe winstgevend het is.

Bekijk Forums en Message Boards

Aanzienlijke forums met actieve leden betekent dat mensen gepassioneerd zijn over het onderwerp en bereid zijn om het te bespreken en vragen te stellen in de niche. Wanneer mensen gepassioneerd zijn over iets, zullen ze er bijna altijd geld aan uitgeven.

Gewoon omdat het hen zo verdomd gelukkig maakt! Gebruik FindAForum.net en Boardreader om forums of eenvoudige Google-zoekopdrachten te vinden, zoals ‘niche + forum’ of ‘niche + message board’

De functie  ‘Advanced Search’ op FindAForum.net heeft enkele handige functies, zoals het toestaan forums te zoeken met Adsense ingeschakeld of die vragen voor donaties. Zie de onderstaande screenshot…

Dat zal je toelaten om enig inzicht te krijgen in verdere manieren waarop je kunt profiteren van jouw niche. Als er al fora zijn die geld verdienen met Adsense en Sponsoring, dan kan dat zeker vanaf een website in de niche. Ze delen ook enkele andere handige tips over het vinden van forums met bepaalde opties voor het genereren van inkomsten…

Noteer de URL’s van de forums voor toekomstig gebruik en de lidmaatschapsnummers. De meeste forums vertellen je ergens meestal op de voorpagina of in het voettekstje. Als je snel een aantal van de populaire onderwerpen van het forum wilde noteren, zou dat ook nuttig zijn, omdat je later misschien later inhoud zou willen creëren.

Bekijk Social Media Hubs

De meeste niches hebben veel activiteit op Facebook, hoewel niet iedereen daar het populairst is. Ik begin altijd op Facebook als ik niche- onderzoek doe naar social media hubs. Als er groepen op Facebook of andere sites rond je onderwerp zijn, dan heb je een interactieve niche die graag verbinding maakt. Log in op Facebook.com en typ jouw niche in de zoekbalk en kies vervolgens groepen…

Nogmaals, er is geen bepaald aantal dat je zoekt, alleen maar tekens van populaire groepen in je niche. Facebook toont de ledennummers onder de groep, maar lijkt de groepen niet in een logische volgorde of de populairste eerst te tonen. Dus misschien moet je scrollen om de grootste te zien.

Zoals je in het screenshot hierboven kunt zien zijn de bovenste twee groepen behoorlijk groot. Na een beetje te scrollen kom ik er nog veel meer tegen van 5.000+ leden.

Deze zullen later van pas komen als je besluit om van deze niche te profiteren, omdat je content voor hen kunt delen voor het verkeer. Dus noteer ze nu in een Word-document of een Kladblok.

Onthoud…

Niet elke niche wordt het best weergegeven op Facebook. Je kunt dus ook zoeken naar groepen en pagina’s op Reddit, Pinterest, Scoop It, Tumblr, Google Plus en Instagram. Reddit & Google Plus heeft bijvoorbeeld veel technisch onderlegde gebruikers. Tumblr is meer jongere vrouwelijke georiënteerd. Pinterest heeft een grotere concentratie van meer dan 30+ vrouwen, geïnteresseerd in mode, eten, winkelen enz. Instagram is een beetje getroffen door de gezondheids- en fitnessdrukte.

Adverteren Mensen op Google

Wanneer je naar jouw niche op Google zoekt, worden er advertenties weergegeven aan de bovenkant en zijkant van de zoekresultaten? Je wilt idealiter veel advertenties zoals deze zien…

Als mensen daar betalen om te adverteren, doen ze dit waarschijnlijk omdat er geld te verdienen valt. Je maakt geen gebruik van betaalde advertenties als je geen geld terug kunt verdienen. Noteer hoeveel advertenties je krijgt en wie reclame maakt en wat zij verkopen. Mogelijk kan je hun producten later als een affiliate promoten, dus het is handig om te weten.

Nu moet je alle informatie die je hebt verzameld in deze blogpost samenvoegen…

Zijn er Affiliates in Deze Niche

Om hier achter te komen moet je de volgende dingen (handmatig) doen:

 • Ga naar Clickbank.com en kies ‘Marketplace’
 • Selecteer je niche in het menu aan de zijkant.
 • Kies om producten te sorteren op ‘Gravity’ om de meest gepromote producten te tonen.
 • Kopieer en plak de naam van het bovenste product.
 • Ga naar Google.com en typ ‘productnaam + review’
 • Er worden resultaten weergegeven met mensen die deze producten beoordelen.
 • De meeste zullen affiliates zijn.
 • Als er genoeg mensen bij het product een affiliate zijn, is het waarschijnlijk winstgevend.
 • Je kunt dit proces op Facebook, Twitter en Google Plus herhalen om meer te vinden.

Kun je Bezoekers Krijgen

Er zijn eindeloze manieren om verkeer naar sites te krijgen, zoals je ongetwijfeld weet, inclusief SEO, betaald verkeer, sociale media, forummarketing, contentmarketing (posts van gasten en contensyndication), blogcommentaar en meer.

Je moet uitzoeken wat je methode zal zijn en of deze haalbaar is. Ik raad je aan niches te kiezen waarmee je verkeer vanuit een aantal verschillende bronnen kunt genereren en niet beperkt tot zoekmachines, omdat dit onvoorspelbaar en niet gegarandeerd is. Eerder in deze post heb ik je laten zien hoe je een lijst met blogs, forums, social media-hubs, enzovoort kunt vinden – dit zijn potentiële verkeersbronnen.

Onderzoek het volgende om te zien of je verkeer kunt krijgen…

 • Bieden blogs in je niche gastberichten?
 • Zorgen ze reacties toe en linken mensen naar hun inhoud als ze op een intelligente manier worden gedaan?
 • Staat het forum handtekeningen toe met klikbare links of om jouw inhoud te plaatsen?
 • Is dit een Reddit sub-reddit over je onderwerp van keuze?
 • Zijn er veel actieve sociale mediagroepen waar je je inhoud kunt delen?
 • Zijn er andere blogs die goede inhoud verspreiden, zo niet, dan kun je het gemakkelijk verbeteren, maar zo ja, kun je het nog steeds?
 • Zijn je SEO-vaardigheden sterk genoeg om jouw concurrentie te overtreffen?
 • Kan je het betalen om voor betaalde advertenties te gaan en je concurrent overbieden?

Wat is de Markt Waard

Het is een goed idee om te weten hoeveel geld er in een markt wordt uitgegeven en wat het waard is. Ga naar StatisticBrain.com en voer je niche-idee in het zoekvak in. Deze site heeft een indrukwekkende hoeveelheid statistieken over een breed scala aan onderwerpen. Je kunt er meestal achter komen hoeveel geld er wordt besteed aan een niche of wat het waard is. Er is geen vast nummer waarnaar ik op zoek, maar je zal willen dat het in de miljoenen zit.

Als Statistics Brain geen informatie heeft kun je die meestal vinden via een handmatige zoekopdracht in Google, probeer dan “niche + marktgrootte” en “niche + geldbesteding”. Je kunt ook veel goede informatie over de demografie van je niche vinden, zodat je je doelgroep beter begrijpt.

Zijn er Invloedrijke Mensen in Deze Niche

Je wilt niches zien met influencers die content delen op sociale media, zodat je weet dat er mensen zijn om mee te netwerken en verkeer te krijgen. Sommige inhoud van niches wordt gewoon niet veel gedeeld, waardoor het moeilijker wordt voor jouw inhoud om viraal te gaan.

Dit is het stapsgewijze proces:

1. Ga naar BuzzSumo en meld je (gratis) aan of log in als je al een account hebt
2. Klik op het tabblad ‘influencers’ bovenaan de pagina.
3. Voer je niche-idee in het zoekvak in en klik op de blauwe “zoek” -knop,
4. Je krijgt een lijst met invloedrijke mensen uit jouw niche, inclusief informatie op hun website, de autoriteit van hun website, hun Twitter-volgers en meer.
5. Dit zijn mensen met wie je uiteindelijk zult netwerken als je in deze niche begint.

Zijn er Tijdschriften Voor Dit Onderwerp

Als er tijdschriften te koop zijn over dit onderwerp, is dit zeker een winstgevende niche. Mensen besteden geen geld aan het maken van tijdschriften over onderwerpen waarop niemand geld uitgeeft.

 • Ga naar Magazines.com
 • Voer je onderwerp in en druk op Enter
 • Als je tijdschriften over het onderwerp vindt, heb je een goede niche gekozen
 • Als er geen tijdschriften zijn, betekent dit niet dat het NIET winstgevend is, maar het is altijd een goed teken.

Zijn er Websites Met Dit Onderwerp Ooit Verkocht

Flippa is een marktplaats voor de verkoop van websites en een geweldige niche-onderzoekstool.

De kunst is om te zoeken naar websites die met succes voor Flippa zijn verkocht voor grote hoeveelheden geld. Omdat als iemand anders geld uit die niche kan verdienen, het dan voor een groot bedrag aan een ander verkoopt, weten we dat er uiteraard enorm veel potentieel is om hiervan te profiteren. Dit is het stapsgewijze proces om winstgevende niches te vinden met Flippa:

 • Ga naar https://flippa.com/websites/just-sold
 • Je ziet nu alle recente verkochte websites, maar je wil dit een beetje filteren
 • Verander ‘Monthly Profit’ in ‘$ 1.000 tot $ 20.000’ (het maximum dat Flippa je laat instellen) om ervoor te zorgen dat je websites kiest met een bewezen inkomen.
 • Als je liever alleen websites ziet die geld verdienen met ‘affiliate marketing’, kies je ‘Amazon’ en ‘Clickbank’ onder het kopje ‘Monetization’.
 • Klik op de blauw ‘search’-knop
 • Je krijgt een kleinere lijst met recent verkochte websites te zien en voor hoeveel ze zijn verkocht.
 • Je kunt sorteren op “hoogste tot laagste prijs” als je dat wilt zien.
 • Als je op een vermelding klikt, krijg je meer informatie over de website en de verkoop, inclusief de niche, het verkoopbedrag, de manier waarop ze geld verdienen en meer.
 • Zoek naar sites die voor veel geld en / of websites hebben verkocht die je interesseren.
 • Allemaal winstgevende niches zoals bewezen door het feit dat ze geld verdienden en net een website hebben verkocht.

Conclusie

Na al deze factoren bekeken te hebben, ben je dichter bij het weten of dit een winstgevende markt is of niet. Vergeet niet dat je het volgende zou moeten zien…

 • Meer dan 10.000 Google-zoekopdrachten per maand voor de belangrijkste niche en nog veel meer voor verwante zoekwoorden.
 • Groeiend of stabiel op Google Trends met een groenblijvende niche.
 • Duizenden producten te koop in verschillende winkels.
 • Veel blogs en websites over het onderwerp.
 • Veel discussieforums en message boards.
 • Tal van sociale media-hubs waar mensen in de niche rondhangen.
 • Mensen adverteren op Google.
 • Partners die reclame maken voor producten in de niche.
 • Kan je gemakkelijk bezoekers krijgne.

Als dit allemaal aanwezig is, heb je een goudmijn van een niche.

Vind Je Perfecte Niche In 7 Simpele Stappen:

 1. Begrijpen wat een niche markt is
 2. Niche ideeën brainstormen
 3. Identificeren van passies of problemen
 4. Expert worden in een niche
 5. Winstgevendheid van je niche bepalen
 6. Een sub-niche of unieke hoek vinden
 7. Testen en evalueren van je niche
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *