Vind Je Perfecte Niche In 7 Simpele Stappen – Stap 7

Het vinden van een nichemarkt is een van de cruciale eerste stappen naar succes op het gebied van internetmarketing. Zonder een niche heb je niets.

De kans is groot dat als je dit leest, je helemaal nieuw bent in internetmarketing en niet weet waar je moet beginnen. Of dat je moeite hebt om je favoriete plek te vinden en hebt hulp nodig. Het vinden van een niche is eigenlijk veel gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft alleen maar wat advies te geven over hoe je een oplossing kunt vinden die zowel ‘perfect’ voor jou is als winstgevend.

Nu wil ik er graag op wijzen dat er geen echt perfecte niche is en als er iets was dat ik waarschijnlijk niet zou delen. ?

Maar vind je JOUW perfecte niche, d.w.z. waar je graag aan werkt en waar je geld mee kunt verdienen, is dat wat deze serie blogposts je zal helpen doen… Jouw perfecte niche vinden in 7 eenvoudige stappen.

Testen en Evalueren Van Jouw Niche

Als je je werk hebt gedaan, heb je een solide niche-idee dat je vrij zeker bent of het winstgevend is, veel vraag heeft en waarin je kunt concurreren. Als je hebt bepaald dat jouw niche-idee:

 • veel gevraagd is;
 • een makkelijk te bereiken doelgroep heeft;
 • producten te verkopen heeft;
 • en waar je persoonlijk in kunt concurreren,

Ben je bijna klaar om te beginnen.

Maar voordat je erin springt en er maanden aan werkt, moet je eerst een paar kleine tests uitvoeren om er 100% zeker van te zijn dat dit een winstgevende niche voor je is. Hier kan dat gemakkelijk, snel en goedkoop doen…

Een blog / niche / affiliate site testen

Als je een blog wilt starten, test dan eerst op kleine schaal.

Het proces:

 • Schrijf snel 2 tot 3 artikelen en los de belangrijkste problemen op die mensen in je niche hebben.
 • Schrijf 1 artikel dat zich richt op het verdienen van geld door een hoogwaardig product te beoordelen of promoten (zoals je uit eerdere stappen in deze handleiding hebt kunnen vinden).
 • Schrijf een e-mailserie van 7 tot 14 dagen die je bezoekers verwelkomt, geef ze enkele exclusieve e-mailtips, stuur ze terug naar je inhoud en beveel een aantal affiliate producten aan.
 • Voeg een formulier voor het vastleggen van e-mail aan je website toe en maak een 7-daagse e-maillijst met Aweber.
 • Stuur verkeer naar je website en test of je e-mailaanmeldingen en verkopen kunt ontvangen.

Aweber biedt een gratis trial om te kijken of het bevalt

Een e-maillijst testen

Als je eerst eerst een e-maillijst rond je niche wilde bouwen:

 • Stel een opt-in-pagina in met behulp van een gratis proefversie van ClickFunnels, die een oplossing biedt voor elk probleem dat jouw niche-publiek heeft, bijvoorbeeld een lead magneet.
 • Maak een follow-up e-mailreeks van 7 tot 14 dagen in Aweber (ze hebben een gratis proefabonnement), waarin je advies geeft en producten aanbeveelt die de niche-doelgroep problemen oplossen.
 • Leid verkeer naar jouw optin-pagina en meet de opt-in conversie en verkoopcijfers.

Een digitaal product testen

Voordat je een product maakt, moet je eerst testen of mensen het daadwerkelijk kopen.

Hoe doe je dit:

 • Zoek een soortgelijk product in je niche naar degene die je wilt maken (Clickbank of JVZOO zijn goede plekken om te kijken).
 • Gebruik de verkooppagina voor dat product als een gids om snel je eigen verkooppagina te schrijven, het hoeft niet perfect te zijn.
 • Voeg je verkooppagina toe aan je website, compleet met een ‘nep’ koopknop (dwz dat is een afbeelding van een koopknop die niet echt naar een betalingsverwerker leidt), maar naar een pagina met de tekst ‘dit product is uitverkocht’ .
 • Stel een doel in Google Analytics in dat iedereen die op de ‘uitverkochte’ pagina terechtkomt, als een ‘verkoop’ telt, ook al is er niets gekocht of verkocht, omdat iedereen die op de koopknop klikte uiteraard op zoek was om te kopen.
 • Genereer gericht verkeer naar je productpagina en meet je conversieratio in ‘verkopen’. Als je ‘fake sales’ kunt maken, weet je dat er een vraag is naar het product.

Conclusie

Voordat je in een niche springt en er veel tijd en geld aan besteedt, moet je eerst testen. Dit zal je helpen te bepalen of het winstgevend is voordat je er te veel in investeert. Een marketeer test altijd de markt voordat hij er in springt. Gebruik betaald verkeer voor een snelle en directe stroom van verkeer om je aanbieding te testen.

Vind Je Perfecte Niche In 7 Simpele Stappen:

 1. Begrijpen wat een niche markt is
 2. Niche ideeën brainstormen
 3. Identificeren van passies of problemen
 4. Expert worden in een niche
 5. Winstgevendheid van je niche bepalen
 6. Een sub-niche of unieke hoek vinden
 7. Testen en evalueren van je niche
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *